Navn
Zachary James Hatcher

Instrument
Harpe

Om Zachary James Hatcher

Zachary James Hatchers vej ind i musikkens verden begyndte næsten så snart, han kunne gå. Han blev født i 1996 og begyndte at spille harpe som fireårig hos Robbin Gordon-Cartier på Cicely Tyson School of the Performing Arts. Da han var fjorten, havde Hatchers passion og dedikation sikret ham en plads på Juilliard PreCollege Division, hvor han studerede under den fortryllende vejledning af June Han. Her mestrede han ikke kun harpen, men lærte også kunsten at samarbejde musikalsk fra kammermusiklærere som Bridget Kibbey. Det var på Juilliard, at Hatchers evne til at fascinere sit publikum begyndte at tage form.

Som sekstenårig trådte Hatcher ind i rampelyset med sin koncertdebut og opførte Lowell Liebermanns “Concerto for Flute and Harp” med New Jersey Youth Symphony. Denne optræden, sammen med fløjtenist Stefan Ragnar Höskuldsson og dirigeret af Geoffrey Grogan, var et afgørende øjeblik. Hatchers talenter krydsede hurtigt Atlanten, hvor han blev den første amerikaner, der blev optaget i harpeklassen hos Isabelle Moretti og Geneviève Letang på Conservatoire Nationale de Musique et de Danse de Paris. I kunstens og romantikkens by vandt han Prix d’Honneur ved Concours International Léopold Bellan i Paris.

I 2015 blev Hatcher en del af den prestigefyldte Verbier Festival, hvor han fungerede som solo-harpenist i Festival Orchestra i tre på hinanden følgende somre. Men det var Danmark, der skulle blive hans sande scene. Som blot nittenårig blev Hatcher vandt han pladsen i DR Symfoniorkestret som solo-harpenist, en stilling han stadig besidder. Hans debut med orkestret i Ravels “Introduction and Allegro” i 2017 var intet mindre end fortryllende.

Hatchers musikalske talent har prydet mange festivaler, fra Aarhus Kammermusik Festival til Fejø Kammermusik Festival. Hans optrædener, uanset om de er solo eller med anerkendte ensembler, tager altid udgangspunkt i at skabe et magisk øjeblik, der rører publikum. I 2021 uropførte Zachary Hatcher desuden en ny harpekoncert af Martin Stauning med DR Symfoniorkestret. Indspilningen af dette værk, udgivet af Dacapo Records.

Menu