Navn
Mina Fred

Instrument
Bratsch

Om Mina Fred

Mina er internationalt aktiv som kammermusiker, solist og improvisator; stærkt fokuseret på – og med lidenskabelig engagement i – moderne repertoire og performance.

Mina har studeret bratsch på Guildhall School of Music & Drama i London og Banff Centre for the Arts, Canada ved prof. David Takeno samt på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus ved Claus Myrup, hvorfra hun modtog sin diplomeksamen i 2004 og debuterede fra solistklassen år 2007. I årene 2011–13 studerede Mina Fri Improvisation på bratsch og stemme ved Hochschule für Musik i Basel, hos Fred Frith og Alfred Zimmerlin, hvor hun modtog en specialiseret Master i 2013.

Hun er alternerende solobratschist i Danmarks Underholdningsorkester og er også medlem af de danske ensembler Athelas Sinfonietta Cph, Scenatet, Snowmask Ensemble og Rudersdal Kammersolister. Hun er flittig medspiller på mange kammermusik- og ny musik festivaller runt omkring i Europa. I årene 2007-2010 var Mina ansat som solobratschist i Det Jyske Ensemble, Viborg, DK. Mina underviser i bratsch på Orkester Nordens kurser i Lahti, Finland og coacher tit workshops i fri improvisation.

Menu