Navn
Christian Ellegaard

Instrument
Violin

Om Christian Ellegaard

Christian Ellegaard er født i 1983 i en musikerfamilie, hvor både hans mor og far spillede accordeon. Fra han var ganske lille rejste han verden rundt med sine forældre, og var altid med når de spillede koncerter og underviste. Det var dog ikke accordeonet der fangede hans interesse, men derimod violinen, som han elskede at lytte til i timevis foran båndoptageren i musikstuen.

Som seksårig fik Christian sin første violin og begyndte at spille hos Tove Detreköly på Suzuki-instituttet i København. Senere fortsatte han hos Milan Vitek, og kom sidenhen på konservatoriet hos henholdsvis Peder Elbæk og Sergej Azizian. Efter yderligere studier på Edsberg Instituttet i Stockholm hos Ulf Wallin, vendte han tilbage til København på solistklassen, hvorfra han i 2011 debuterede med bl.a. Carl Nielsens violinkoncert akkompagneret af DR UnderholdningsOrkestret.

Gennem årene har Christian modtaget talrige legater og priser, deriblandt Sonning-stipendiet til unge musikere og Van Hauen-legatet, og han har vundet publikumspris, Aarhus Symfoniorkesters pris og 2. pris ved Den Danske Strygerkonkurrence.

Christian er efterspurgt kammermusiker og solist og hyppig gæst ved sommerfestivaler rundt omkring i landet. Siden 2008 har han været koncertmester i DR UnderholdningsOrkestret, i dag Danmarks Underholdningsorkester, og er derudover fast medlem af Ensemble Mutatis.

Menu