Navn
Joel Laakso

Instrument
Cello

Om Joel Laakso

Min uddannelse: Sibelius-Akademiet i Helsinki og Edsberg musik-institut i Stockholm med Martti Rousi og Torleif Thedeen.

Mit yndlingsværk: Bach – Goldberg-variationer, original eller strygetrio arrangement. Mit yndlingsopera er Lohengrin af Richard Wagner og yndlingsballett Romeo og Julie af Prokofiev. Jeg ville elske at spille “Sacre du printemps” af Stravinsky med dansere! Beethoven og Brahms symfonier er en stor oplevelse hver gang.

Min største musikalske oplevelse: Da jeg var omkring 7 år gammel og selv satte en LP-plade på af Mozart’s Requiem og lyttede det hele med partitur. Tror nok jeg kunne ikke følge mere end cello og bass-stemmer den gang. Det samme sket med Dvorak cello concerto lidt senere.

Min mest mindeværdige/sjoveste/mærkeligste oplevelse i Kapellet:  Min første forestilling her var premieren af Othello i efteråret 2013. Jeg kan godt huske at være i mellem alt den energi og klang fra Kapellet i orkestergraven. Fantastisk!
På den samme sæson sprang min C-streng i Porgy&Bess kun en side før lille cello-solo. Heldigvis havde jeg en extra-streng med og formåede at skifte den lige før soloen på den næste side. Jeg tror Ingemar (Brantelid), som var pultmakker, havde lidt svært ved at holde masken. : )

Når jeg ikke spiller i Kapellet: Min lille søn Olaf tager det meste af min tid lige i øjeblikket! Jeg kan også godt lide at svømme en gang i mellem.

på den gamle scene.

Fritid: Jeg spiller kammermusik og øver for at holde mig i form.

Menu