Navn
Tanja Zapolski

Instrument
Klaver

Om Tanja Zapolski

“Med sin usædvanlige virtuositet og et stort udadvendt musikalsk temperament har den unge pianist Tanja Zapolski i løbet af få år markeret sig som et af de mest spændende nye navne blandt danske pianister.”

Kristeligt Dagblad Tanja Zapolski en af Danmarks førende klassiske pianister, som forbløffer publikum i ind-og udlandet med solokoncerter og kammermusik med nogle af verdens bedste musikere.

Tanja har russiske/ukrainske rødder og hun havde sin debut som solist med orkester allerede i en alder af 8. Hun flyttede til Danmark med sin familie som 12-årig og kom ind på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium allerede som 15-årig, hvor hun har studeret hos professor Anne Øland og Amalie Malling. Hun debuterede fra solistklassen på DKDM hos Amalie Malling og Anton Rubinstein Academy hos Dina Yoffe i Düsseldorf.

“Tanja Zapolskis talent er umuligt at overhøre. Hun er et naturtalent og en ren generator af musikalsk energi.” Jyllands Posten

Tanja har optrådt som solist med orkestre i Danmark og udlandet, med bl a Danmarks Radio Symfoniorkester, Copenhagen Phil, Det Kgl. Kapel, samt Oslo, Helsingborg, Odense, Århus og Sønderjyllands Symfoniorkestre, Münchener Kammerorchester. Hun opførte Hans Abrahamsens Koncert for Klaver og Violin med Det Kongelige Kapel under den verdensberømte dirigent Sir Simon Rattle.

Tanja’s åbensindede og udforskende tilgang har ført hende til at spille på bl a Roskilde Festival, SPOT Festival, Jazzfestivaller, medvirke i utallige teaterforestillinger, indspille filmmusik, rejse verden rundt med kvartetten Opus X på turneer i bl a Japan og USA. Spille med sin trio i Polen, Sverige og Rusland. Indspille CD ́ er, senest på forlaget Brilliant Classics.

Tanja har en forkærlighed til minimalistisk musik og hun spillede sammen med legenden den verdensberømte komponist Philip Glass ved Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, hvor de opførte hans musik sammen. I 2021 kommer Tanja til at være solist med Århus Symfoniorkester, hvor hun spiller musik af Philip Glass og Stravinsky. I 2021 er også året, hvor Tanja kommer til at spille soloprojekter med Copenhagen Phil og være solist med Sønderjyllands Symfoniorkester i Poulencs Klaverkoncert for 2 flygler sammen med Rikke Sandberg, som hun har Den Danske Klaverduo sammen.

Tanja har været udnævnt til “Ugens Navn” på P2, hendes CD’er “Ugens Album” på P2, samt været nomineret til GAFFA Awards og P2 Prisen. Tanja har fået tildelt flere præmier i danske og internationale konkurrencer, blandt andet 1. Pris i den skandinaviske musikkonkurrence Nordic Talent i Oslo, The International Competition for Young Performers, Steinway Piano konkurrencer, Greta Eriksons Nordiske Klaverkonkurrence. I 2020 er det planlagt at Tanja vil sidde i juryen i både Steinway&Sons Klaverkonkurrencen i Hørsholm og til P2 Kammermusikkonkurrencen. Tanja har modtaget hæderspriser Den Danske Frimurerpris, Victor Borge Prisen, Wilhelm Hansens Pris og Gladsaxe Musik Pris, Jacob Gades Store Legat, Sonning Stipendiet.

I 2019 er Tanja blevet optaget i Kraks Blå bog. Se mere på www.tanjazapolski.com

Menu