Navn
Rikke Sandberg

Instrument
Klaver, Kunstnerisk leder

Om Rikke Sandberg

Siden sin debutkoncert har Rikke Sandberg været en af de mest bemærkelsesværdige solopianister i dansk musikliv. Hendes spil bliver kaldt magisk, magtfuldt, virtuost, kommunikerende, poetisk og selv er hun ofte beskrevet som klaverløvinde af anmelderne.
“Sandberg spiller med en sådan autoritet at de færreste danske pianister ville kunne hamle op med hendes rigt nuancerede og overlegent beherskede spil”(Jyllandsposten). Rikke Sandberg er en musiker som er kendt for sit tilstedevær og fuldkomne fordybelse og indlevelse i musikken. Hun “føjer styrtsøer af noder sammen til lange åndende forløb med skarpt tegnede detaljer, farverig nuancering og et ekspressivt deklamatorisk nærvær der suger opmærksomheden til sig” (Politiken) Rikke Sandbergs repertoire spænder bredt, men primært fokuserer hun på wienerklassisk, romantisk men også nutidig klavermusik. Både Anders og Benjamin Koppel har komponeret klaverværker til hende.

“Få danske pianister gør så stor en forskel i vores musikliv som hun” skrev Politiken.
Rikke Sandberg har alle dage dedikeret sit klaverspil og musikerskab til at fungere i flest mulige sammenhænge. Af lyst, nysgerrighed og en enorm trang til at spille musik hele tiden og ikke nichebegrænse sig.
Som solist med og uden orkester, som akkompagnatør af skønne sanger- og instrumentaltsolister, som musiker i teater- og danseforestillinger, som kammermusiker i ind-og udland bl.a. med det legendariske cross over band “Mad Cows Sing”. Som iværksætter, kunstnerisk leder og musiker på Nordisk Kammermusikfestival. Som timelærer på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Syddansk Musikkonservatorium og som tilbagevendende jurymedlem og juryformand i Steinway Klaverfestival og Jugend Musiziert.

Hun er mange uger om året at finde som orkesterpianist til torsdagskoncerter med DR Radiosymfoniorkestret og derudover med Malmø Symfoniorkester og Copenhagen Phil og som ensemblemusiker i Athelas. Hun har en fast duo med veninden og pianisten Tanja Zapolski, en klaverduo som blev etableret i 1996 og har eksisteret lige siden.
Som solist er Rikke Sandberg af anmelderne blevet rost til skyerne siden sin debutkoncert. “Få danske pianister kan hamle op med hendes overlegent beherskede og rigt nuancerede spil” (Jyllandsposten) “

Menu