Navn
Signe Asmussen

Instrument
Sang

Om Signe Asmussen

Siden sin debutkoncert, hvor anmelderne udråbte hende til ”en sanger med ekstraordinære muligheder” og en ”vokal intimforfører”, har hun for alvor slået sit navn fast som én af sin generations mest alsidige og karismatiske sangerinder; en musikalsk kamæleon, som uden problemer boltrer sig i snart sagt alle genrer.

Med en forkærlighed for lied’en som enkelt udtryksmiddel har favoritdisciplinen dog altid været lied-koncerter, som bringer hende tæt på publikum, og med et enormt og alsidigt repertoire er hun en af landets mest efterspurgte lied-fortolkere.

Hendes utrættelige indsats for lied’ens udbredelse indbragte hende i 2009 den prestigefyldte Aksel Schiøtz-pris. Derudover er Signe udstyret med sund nysgerrighed, et skarpt gehør og et usædvanligt talent for nodelæsning. Og med dette talent, går hun på opdagelse i den nye kompositionsmusik.

Som mangeårigt kernemedlem af ensembler som Figura, Scenatet og Theatre of Voices har hun været med til at uropføre adskillige nye værker og musikdramatiske produktioner; et arbejde og engagement, som i 2014 blev belønnet med Dansk Komponistforenings Musikerpris.

Menu