Navn
Lea Brøndal

Instrument
Cello

Om Lea Emilie Brøndal

Lea Brøndal (f. 1992) begyndte at spille cello som 6-årig. Hun er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København med studier hos Morten Zeuthen, Ingemar Brantelid samt Tim Frederiksen. Frem mod sin optagelse på musikkonservatoriet studerede hun hos Nils Sylvest, og har i løbet af sin studietid deltaget i en lang række masterclasses med internationalt anerkendte musikere.

I 2018 debuterede hun fra Solistklassen som medlem af Nordic String Quartet, der har gjort sig særligt bemærket – både nationalt og internationalt – med sine prisvindende og anmelderroste CD-indspilninger af henholdsvis Pelle Gudmundsen-Holmgreens og Nancy Dalbergs samlede strygekvartetter.

Lea er en aktiv og efterspurgt kammermusiker, og har optrådt på en lang række scener og musikfestivaller i hele Norden og Tyskland. Hun er medstifter af Momentum Piano Trio, og fra august 2022 er hun ansat som 1. solocellist i Malmö Operaen.

Lea har gennem årene modtaget forskellige priser og anerkendelsesværdige legater, heriblandt Robert Russell’s mindelegat, 1. pris ved DKDM’s legatkonkurrence, og sammen med sin strygekvartet modtaget bl.a. Léonie Sonnings Talentpris, P2 Prisen for ”Årets album med ny klassisk”, Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsens Legat, samt guldmedalje i International Music Competition Berlin 2020.

Lea spiller på en Fratres Silvestre cello fra 1835.

Menu