Navn
Per Salo og Christina Åstrand

Instrument
Violin og klaver

Duo Åstrand/Salo

Christina Åstrand og Per Salo har spillet sammen i over 20 år og har et omfattende repertoire, som spænder fra J. S. Bach til den helt nye musik. Dansk musik har en stor plads i begge musikeres hjerte og én af deres målsætninger er, at udbrede kendskabet til dansk musik både i og udenfor Danmark.

Åstrand og Salo er begge ansat i DR Symfoniorkestret – som henholdsvis koncertmester og som pianist/organist. Herudover er de begge yderst aktive som solister og kammermusikere og de optræder ved mange festivaler og koncerter over det meste af Europa. Duoen var fx “Artists in residence” ved Langgaard Festival 2017.

Duoen har indspillet talrige cd’er – med hovedvægten lagt på dansk musik. Heriblandt: Violinsonater af Carl Nielsen (tildelt to priser ved Danish Music Award 2007: Årets Kammermusikudgivelse samt P2-Prisen), Samtlige violinsonater af henh. N W Gade og F Kuhlau. Derudover har de indspillet en cd med sonater af Maurice Ravel, Ernest Bloch og Leos Janacek. En ganske særlig udgivelse som – udover CD-indspilningen af de tre sonater – også indeholder en DVD med videooptagelser af de tre værker filmet i DRs smukke koncertsal i DR-Byen i København.

Duoen har de senere år forsket i Friedrich Kuhlaus musik for violin og klaver og i denne proces har de genopdaget flere næsten ukendte værker. Sonaterne er udgivet på pladeselskabet Dacapo. For yderligere at udbrede kendskabet til Kuhlaus musik, har de udarbejdet et komplet nodemateriale til alle sonaterne, udgivet af forlaget Edition S.

Duoen har i september 2019 sammen med DR Symfoniorkestret uropført en dobbeltkoncert (Nachtmusik) af Allan Gravgaard Madsen; denne er efterfølgende blevet cd-indspillet sammen med Pelle Gudmundsen-Holmgreens violinkoncert ‘For Violin og Orkester’.

Christina Åstrand er en af de mest bemærkelsesværdige violinister i Skandinavien i dag. Hun blev allerede som 13-årig optaget på Det Jyske Musikkonservatorium, og kun 22 år gammel blev hun koncertmester i DR Symfoniorkestret. Hun gæster jævnligt de førende symfoniorkestre i Skandinavien som solist. Mange danske komponister har skrevet og tilegnet hende værker og hun er én af de få violinister i verden som har Györgi Ligetis violinkoncert på repertoiret. I 2014 fik Christina sin amerikanske debut hvor hun spillede N. W. Gades smukke violinkoncert med Chicago Philharmonic Orchestra. Af andre fremtidige opgaver kan nævnes en indspilning af danske romancer for violin og orkester med Turku Philharmonic Orchestra.

Per Salo studerede klaver og orgel i Danmark, Italien og USA. Han har diplomeksamen som organist fra Det Kgl Danske Musikkonservatorium og Masters Degree i klaver fra Juilliard Scool of Music, New York. Pianist/organist i DR Symfoniorkestret siden 1989. Per Salo er en særdeles aktiv solist og kammermusiker. Hans repertoire består af mange danske og nutidige værker og mange danske komponister har skrevet musik til ham – herunder Per Nørgård, som skrev og dedikerede sin klaverkoncert Concerto in due Tempi til ham. Salos koncerter har bragt ham rundt i Skandinavien, Europa samt Korea og USA. Seneste udgivelse er en cd fra efteråret 2019 med ‘Det Tempererede Klaver’ af Niels Viggo Bentzon.

Menu