Navn
Dina Elena Draugsvoll

Instrument
Klaver

Om Dina Elena Draugsvoll

Dina Elena Draugsvoll er 22 år gammel. Hun er halvt dansk og halvt norsk, og hun er bosat i København. Hun har spillet klaver siden hun var 3 år, og hun blev i 2019 student fra Sankt Annæ Gymnasium. I 2021 blev hun optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med bedste karakter og studerer nu sin Bachelor med professor Marianna Shirinyan.

Dina har vundet priser både i Danmark og udlandet i årenes løb, bl.a. tre 2. priser, tre 1. priser (2009-2015) samt Guldmedalje ved Berlingskes klassiske Musikkonkurrence (2016), førstepriser i alle alderskategorier ved den danske såvel som den nordiske Steinway Festival (2010, 2012, 2016), førstepris ved Pianister i Nord (2020) og priser i Fjord Cadenzas solistkonkurrence (2017, Norge) samt Odesa Music Olymp (2020, Ukraine). Hun har derudover deltaget i DRs “Spil for Livet” som 9 årig og været solist ved Copenhagen Summer Festival (2016).

Ved at være prisvinder ved flere internationale konkurrencer, har det medført at Dina blandt andet har været solist med Kaunas Symphony Orchestra i Schumanns klaverkoncert. I efteråret 2022 har hun ydermere været medsolist sammen med Marianna Shirinyan i Saint-Saëns ‘Dyrenes Karneval’ for 2 klaversolister og ensemble i Elbphilharmonie i Hamborg (September), samt spillet Grieg for Hendes Majestæt Dronningen ved den stort anlagte åbning af Stevns Klint Experience (Oktober). Dina har medvirket i flere internationale masterclasses, blandt andet Järna Festival Academy og ISA Festival Academy. Hun er derudover medlem af den unge klavertrio ‘Trio Vita’.

Dina har et nært samarbejde med den amerikanske komponist Marianna Filippi, som lige nu er en af de unge fremadstormende komponistprofiler i Danmark bl.a. med nylig uropført orkesterværk ved DKDM’s Årsfest. Udover dette, har Dina et omfattende kendskab til Sofia Gubaidulina og hendes musik. Ved at have et vedvarende fokus på kvindelige komponister, er det derfor en naturlig tanke at Dina udforsker endnu mere indenfor denne genren i de kommende år. Dette indebærer blandt andet Marianna Filippi’s store solo klaver-projekt ‘Wondrous Creatures’, som bliver et samarbejde mellem Dina og komponisten.

Ved at være fast koncertpianist ved idylliske Stalheim Hotel i Norge hver sommer, dyrker hun også et bredere udtryk ved at programmere både norsk folkemusik og romantiske perler i blanding med klassiske værker.

Dina har modtaget flere priser og legater de seneste år, såsom Feldthusens Fond i Odense og musikforeningen PIANOs talentpris, som hun kvitterede ved en særlig solokoncert. Koncertgruppen motiverede sit valg af Dina, med følgende begrundelse:

“Pianisten Dina Elena Draugsvoll er et af landets ypperste unge talenter inden for den klassiske musik. Hun har med stort engagement og disciplin, i særlig grad i de seneste år, udviklet og raffineret sit tekniske inderste væsen. Med sit åbenlyse talent og sin viljestyrke til hele tiden at forbedre sine pianistiske kvaliteter, har Dina Elena Draugsvoll forudsætningen for at få opfyldt drømmen om en professionel karriere som koncertpianist.“ – København, d. 23. september 2019.

Dina har bl.a. optrådt som solist i Elbphilharmonien i Hamborg, Kaunas Philharmonic Hall, i Tivolis koncertsal utallige gange, koncertsalen på Louisiana, på Charlottenborg slot, Frederiksberg slot, Kulturhuset Galaxen og Skovhuset i Værløse, Kongegaarden i Korsør, Musikhuset i Århus, Anneberg Kulturpark samt mange andre spillesteder og kirker rundt omkring i Danmark og Skandinavien.

Dina har siden en alder af 15, undervist børn i klaver. Hun har i 17 år gået til klaver hos Mette Rasmussen, og hun har modtaget undervisning af flere anerkendte pianister såsom Jens Elvekjær, Peter Friis Johansson, Cedric Pescia og Kathrine Gislinge.

Menu