Dato

jul 24 2023
Expired!

tid

20:00 - 21:30

Musica Ficta og Sandberg/Hyldig Klaverduo

Brahms Requiem med Musica Ficta og Sandberg/Hyldig Klaverduo under ledelse af Bo Holten
COGNACTIME MED FESTIVALENSEMBLET OG EVT SANGERE (for kursister)

Brahms Requiem, også kendt som Ein deutsches Requiem på tysk, er et stort oratorisk værk for kor og orkester skrevet af den tyske komponist Johannes Brahms. Værket blev komponeret mellem 1865 og 1868 og uropført i 1868 i Bremen.

Brahms Requiem er bemærkelsesværdigt i forhold til traditionelle requiem, da det ikke følger den traditionelle latinske tekst fra den katolske messe, men i stedet er skrevet på tysk og indeholder tekster fra bibelen, primært fra Det gamle testamente.

Værket består af syv satser, og Brahms valgte de bibelske passager, der beskæftiger sig med trøst og håb snarere end dom og dommedag. Dette gør Brahms Requiem mere universelt og mindre religiøst end andre requiem, og værket har derfor en bred appel.

Musikalsk set er Brahms Requiem en stor og imponerende komposition med dramatiske korstykker og ømme solopartier. Det er kendt for sin smukke og komplekse harmonik, som er typisk for Brahms’ musik, og for hans dybe forståelse af tekstens betydning, hvilket gør musikken følelsesladet og bevægende.

Brahms Requiem er i dag anerkendt som et af de største værker inden for den klassiske musiktradition, og det er en af Brahms’ mest populære kompositioner.

Køb billet til koncerten nu

Menu